Ik ben Loes Kremer en al sinds mijn tienerjaren ben ik geïnteresseerd in mensen en gezondheid. Als tiener heb ik een aantal jaren als vakantiehulp gewerkt in het Oogziekenhuis in Rotterdam. Na de middelbare school heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek gevolgd en na het behalen van mijn diploma mocht ik mij voedingsdeskundige/ diëtist noemen. Hierna heb ik vele jaren in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt en ook daar veel geleerd.

Toen mijn dochter 4 jaar was kwam de homeopathie op mijn pad. Dankzij de homeopathie werd zij verlost van haar buikpijn, waar regulier niets mee gedaan kon worden. “Mevrouw we kunnen niets vinden, het is vast iets psychisch, de overgang naar groep 1 is ook groot”. Ook mijn zoon en jongste dochter hebben veel baat gehad bij de homeopathische behandelingen. Dit heeft mij gestimuleerd om de opleiding tot klassiek homeopaat te gaan volgen.

 

In de tussen liggende periode heb ik de PABO gedaan en werkte ik inmiddels met veel plezier in het basisonderwijs.

 

Mijn diploma heb ik in 2014 gehaald aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem (HvNA) en beoefen dit mooie vak nu al ruim 5 jaar (stages inbegrepen). Net als in mijn vorige werkzaamheden blijf ik leren. Graag ga met u in gesprek over de mogelijkheden van een homeopathische behandeling.

 

Het uitgangspunt in de klassieke homeopathie is dat ieder mens een uniek wezen is en daarom een individueel (genees)middel nodig heeft. Een klassiek homeopaat geeft dan ook geen homeopatisch middel voor een klacht, maar een homeoaptish middel voor een mens met een klacht. Waarbij klachten worden gezien als signalen die helpen om de oorzaak van de verstoring van het zelfgenezend vermogen te vinden.